...
topbella

Monday, September 28, 2009

first day back to work... huhu...

Assalamualaikum...

Hari ni dh stat keja semula... rasa cam tak la ready sgt... n plus emosi pn kurang stabil lagi nih.. tak tau la napa, susah plk nk terima kenyataan pasal brg yg ain hilang tu... 25 hrs per day asek teringat ke benda tu... aduhaii... parah2x...


Mcm biasa la hari ni, my 1st class kelas tambahan BM... suh budak2 tu wat karangan pendek tentang diri depa 10 tahun akn dtg... ya Allah, mmg nmpk sgt depa ni hidup tak da wawasan... hmpir semua tak tau nk tulis apa... teringat kalo dulu masa sekolah2 kalo ckgu suh tulis nk jadi apa 10 thn akan dtg, mcm2 rasa nk tulis... penuh ngn angan2... tak kisah la kan... lebih baik ada matlamat dari hidup tnpa tujuan lgsg... dak? actually tak tau nk watpa kat budak2 tu tiap2 hari...

Sunday, September 27, 2009

rahsia diri

Blog baru ni sebenanya nk lari dari blog yg lama... tp nmpknya lain plk yg jadi... lantak la.. malas nk pikir byk2... ain punya blog, so ain punya suka nk publish apa... huhu~ 

my sis said that i shudn't expose myself too much in my writing... it cud be dangerous coz people wud easily know ur inner side... yes i admit it of course... actually it wasn't my sis who really felt that way... someone told her n she  just informed me bout the opinion.. but it's not that hard for me to make a guess who is that 'someone'...  i appreciate concerns that the person showed off, but  still i need my own space...  

Kisah Raya

Assalamualaikum...

Hari raya pertama macam tahun2 yg lepas jgk, balik kampung ziarah kubur tok n tok wan... pastu p umah lang, n beberapa buah rumah adik-beradik kat area sana... balik umah dlm kul3 gitu la.. konon2 sbb letih, tertido smpai ke petang... huhuhu~ malam p umah mak su kejap n then ikut kakak p beraya umah umah kawan abg usop kat apa nama tah kawasan tu... lupa la plk... area umah habibi my fren in mmas... pastu balik umah...

Tu kisah ziarah-menziarah pada hari raya pertama... just a simple one... makan pn mcm biasala... beraneka juadah yg mensenakkan perut... huhuhu~ alhamdulillah thn ni tak jadi mcm thn lepas, sakit perut smpai tak leh nk mkn apa menda... ketupat mmg ain igt lagi ain tak leh nk makan masa raya thn lepas... itu yg wat special request kat mala nk mkn ketupat dan masa tu la ain belaja wat ketupat ganu or ketupat jantan la kot namanya...

Saturday, September 26, 2009

another lost...

Ya Allah.. sekali lagi aku diberi pengajaran kerana dosa yg aku lakukan padaMu, dan pada kedua orang tuaku... sehingga saat dan detik ini aku masih susah nk percaya yg aku dh hilangkan brg pemberian mak buat kali kedua.. brg yg sama, cuma rupa yg berbeza...

sedihnya hati ni bila tersedar yg ain dh tertinggal menda alah tu kat hentian Sg. Perak masa on the way nk balik alor setar semalam... kami siap patah balik ke hentian tu utk cuba tgk kalo2  barang tu masih ada kat sana.. ain tertinggal menda nya kat surau perempuan, kat tempat nk amik wudhuk.. serius dari saat ain sedar ain hilang benda tu, smpai la skrg ni ain masih susah nk terima hakikat... mcm mana ain blh careless sgt...

Saturday, September 19, 2009

Syawal Datang Lagi...

Assalamualaikum w.b.t...

Hari ni adalah Ramadhan yang terakhir bagi tahun 1430H... Tahun ni tak la terasa sgt nk beraya smpai la sekejap tadi bila anak menantu mak bersama-sama membuat kek masam manis... I love the suasana so much! It's hard to say but all I knew, i like it when doing things together no matter with friends or family... Ramai2 memeriahkan dapur - sorang pukul telur, sorang kacau mentega, sorang amik sukatan... Alhamdulillah tahun ni abg sham ngn kak shah balik beraya kat sini... abg dd ja yg tak da...so cmpur ngn kak nor n abg usop, kira meriah la jgk raya thn ni... w.pn tak mcm thn2 lepas yg selalunya mlm raya sibuk tukar langsir n mengemas rumah... but the sweet moment just now shud be enough already for me to appreciate this Syawal Mubarak... TQ Allah kerana sering memberiku rasa bahagia saat aku terasa kekurangan...

Tuesday, September 15, 2009

first try

Assalamualaikum w.b.t...


This is my first trial for my new blog... actually blh dikatakan ain terpaksa berpindah atas sbb2 tertentu... dah lama nk pindah.. tp hari ni baru la berpeluang nk melaksanakannya... alhamdulillah.. hehe~ rasa mcm syg jgk coz kena tinggalkan blog lama yg dah tercatat segala macam suka duka perjalanan hidup ain dlm tempoh beberapa thn ni... but what to do... situation changes, n me also need changes... huhu...


jadi hari ni, 15hb september 2009 dgn rasminya ain melancarkan blog baru sbg tempat utk ain mencatat sedikit sebanyak perkara yg mungkin ingin ain kongsi bersama pembaca2 yg sudi menyinggah ke sini... this is actually for myself to express my feels that i cant say them loud... ada sesetengah perkara yg sukar nk diluahkan dgn kata2 pada sesiapa... so i guess ini la tempatnya yg akan menyimpan segala detik2 hidup ain that i wish to remark... Sekian dulu utk kali pertama ni... c u soon... daaa.. :)


Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~