...
topbella

Saturday, October 24, 2009

new place

Assalamualaikum...

After few days tak ngadap intenet, hari ni baru berpeluang utk buat ckit catatan... alhamdulillah ain sekarang ada kat Teluk Batik Resort, Lumut, Perak. I'll be here for bout 2.5 months. So dlm tempoh ni ain akan cuba la update anything kalo masa mengizinkan.. inshallah... tp kali ni sekejap ja leh on9 sbb jap lagi ain ada test... kul 8.30 mlm.. singgah jgk kat blog ni sbb dh rindu n then kot2 la ada sesapa yg tertanya-tanya perkembangan ain.. details will be updated kemudian... c ya.. adios... 


Monday, October 19, 2009

penat nyerrr.. huhu~

Assalamualaikum..

Dah beberapa hari tak dpt mengupdate kan blog atas sbb yg dh ain sebutkan in my previous writing... alhamdulillah sorg lagi kawan ain (ummi) dh selamat bergelar isteri org... biar la letih cam tahap apa pn tp mmbe nya pasal aku relakan... hubby dia pn kira cam sporting nya org gak... hehe~ pastu ada sorg lg mmbe pn cam tak lama bakal la kot menurut jejak langkah si ummi tu... actually bukan sorg, ada la 2, 3 org rasanya yg tgh planning tuk mengorak langkah menuju gerbang perkahwinan tak lama lagi... tetiba rasa cam sedikit tergoda plk bila tgk mmbe masing2 (tak la semua) dah ada calon memasing... hehe~ sempat tergoda ckit ja... pastu dh kembali ke alam nyata... pa pn 2 thn lagi... :p

Thursday, October 15, 2009

Cuti Deepavali

Olla..

we meet again in such a short period.. hehe~ merujuk kepada tajuk di atas, ain bukan la nk bercerita tentang perayaan deepavali, tp apa yg akn ain buat masa cuti deepavali nih... :p

I can't wait for tomorrow to see her again... i'm so happy..! minggu baru ni dia baru ja dtg umah ain ats alasan nk p minggu kerjaya kat menara a.setar... dia mai dgn abg n sepupu dia.. we are like families for real.. as if dia mcm dh bukan org asing di rumah ni... thanks Allah for granting me such a nice friend... w.pun berbeza gaya dan pemikiran, tp dihubungkan oleh keserasian yg tah mai dari mana pn tak tau... give n take yg ada antara kami adalah kunci pada persahabatan yg dibina... hehehe~ nk bermadah puisi la plk kat cni... huhu.. sory2... dh melalut ke lain plk...

Wednesday, October 14, 2009

akhirnya...

Assalamualaikum... :D

Akhirnya...! setelah beberapa hari "bertungkus-lumus" melakukan renovation, alhamdulillah akhirnya ain berpuas hati dgn rupa blog ain sekarang.. hehe~ u see, ain mmg jenis yg takkan berhenti selagi ain tak dpt mcm yg ain nk... biar la kena bersusah payah memasukkan semula widget2 tu semula pn ain tak kisah...  kena bersengkang mata, mengadap coding2 yg ain tak berapa nk phm tu, search sana sini cmna nk atasi prob yg ain face dlm proses nk mencantikkan blog ni... pendek kata apa saja yg ain kena buat pun ain tak kisah... sbb w.pn ain ni nmpk cam selebet, tak kisah sgt, n  mcm jenis yg asal ada ja... hahaha~ tp sebenanya kalo ain dh mengadap sesuatu secara serius, ain ni sgt la cerewet org nya...

Friday, October 09, 2009

me?? like that? hurmmm..

Ada satu perkara yg mengundang tanda tanya yg agak mendalam kat dlm hati ni... pasal pendapat beberapa org budak lelaki kat aku... huhuhu~ kemarin dulu ada la sorg mmbe ni rajin lak dok nyebut2 pasal aku kat sorg lg mmbe lelaki... tnya pendapat mamat tu kat aku.. tah pa2 minah tu.. huhuhu~ tp berterima kasih la jgk sbb aku pn mmg mengharap utk tahu how people look at me... hehehe~ pendapat yg +ve tu cam best gak la... yg -ve plk cam standard ja... i do know that aku ni jenis yg agak laser... kalo dh bersuara utk menegur sesuatu mmg direct to da point ja... n sometime mgkin mengecilkan hati beberapa pihak... mmg aku akui la menda tu... that's why aku jarang nk ckp pa2 kalo aku tak kenan pn... kes tu la... kalo aku dh ckp kang, kot terasa smpai ulu jntg la plk kot... hahaha~ dan mgkin sbb tu jgk aku biasanya dpt mmbe jenis yg rempang ckit... mmbe yg rapat i mean... yg blh bercakap dari hati ke hati... mmbe yg lembut2, ayu2 tak berapa sesuai rapat dgn aku sbb takut tak pasal2 aku terlukakan hati mereka... hehehe~ aku sedar siapa diri ku... huhuhu~

Thursday, October 08, 2009

bestnya hujan..!

Assalamualaikum... :D

It's raining now in my place... mcm best ja tidoq, supa tak mau bangun... sedar tu lama dah, tp dok ok ek ok ek, last sekali smpai ann call baru bangun... hehehe~ apa punya ank dara daa... serius mmg sgt best tido... 


ni baru ja abis masak satu jenis lauk... tu pn sbb mak dah pesan semalam... kan senang kalo hari2 mak hbq esko pg masak ni, masak ni... tak da la botak kepala nk pikir menu yg sesuai... last2 jd la mcm minggu ni... sepanjang 5 hari ain tak masak pa2 kecuali hari ni n hari isnin ritu... tu pn tak da org mkn sgt sbb mak bawak balik mknn dari jamuan sekolah dia... mujur hari tu cuma goreng tempe+ubi ja... hehe~ bukan tak kesian kat mak kena masak pas penat2 balik sekolah... tp mmg dh ketandusan idea...

the conclusion

Kalo sesapa yg ikut blog lama ain dulu, ain penah mention pasal seseorang... kepala otak ni masih tertuju kt hmba Allah tu.. tp tak la secara melampau... i think i made a decision already... mcm biasa... ain mmg akn pilih jln selamat bg perkara2 yg berkaitan dgn hati ni.. hehe~ 

i'm gonna wait n see... ada dua buah cerpen yg penah ain baca yg sntiasa berlegar-legar kat minda ni... ain tak igt la tajuk cerpen tu.. ain igt watak utama cerita ja... tu pn tak semua... satu cerpen pasal carl duke adam @ kaduk, n another cerpen is about asiah yusro.. jln cerita dua2 cerpen ni mmg agak mengharukan perasaan ain... perasaan yg dipendam lillahi taala... masa penentu segalanya... kalau dh jodoh, berkat doa yg berterusan dan hati yg ikhlas serta niat yg tulus, inshallah akn dpt kesudahan yg terbaik... Allah knows His servant best...

marriage - part II

Pada pg ain menulis topik "marriage - part I" baru ni, actually hari sebelum tu ain baru bercakap ngn my fren something yg jgk relate ckit2 la bab kawin ni... percintaan between a muslim n a non-muslim... ain dh tgk kwn pada mmbe ain ni yg katanya bercinta ngn an indian guy... mmg cute n cantik la budaknya.. tp menurut kwn beliau ni, dia mmg sgt sosial n advance... ok... kwn ain ni is an indian too... bila dia dpt tau psl her fren coupling with an indian, the first thing she asked her fren is, "how could u both married? when will he convert?" n the girl said, "he wont convert"... so my fren asked her again, "then how? u cannot leave ur religion right"... pompuan tu jwb tak tau... n she said that she'll die if they break up... 

i am mentioning this because menda ni mmg ada kaitan ngn marriage... cuma lari ckit dari perbincangan asal yg lebih menyentuh tentang menda yg perlu kita consider when we decide to marry... 

what am i doing??


Ya Allah... tak tau la nk ckp aku ni bodoh ka hapa ka... apasal la aku leh wat tindakan cmni... serius terasa sgt bodoh... saja menyakitkan hati sndiri... why i always did this to myself... what am i thinking actually..? sigh~ aku pn tak phm apa yg aku pikir sebenanya... 

each time when i like something but in my thought i dont desrve it, i'll give it  up to someone else... kalo dah bekenan tu, just fight to get it la kan... ini tak... sengal p bg brg kesayangan sndiri kat org... pastu dah la rasa sedih plk... siap cover lagi... dah tu kalo ckp aku tgh sedih pn, bukan org nk pecaya... sbb suka sgt tak serius... main2 ja keja nya... apasal susah sgt kdg2 org nk phm yg dlm gurauan aku tu la terselit kebenaran... selalu cmni... why???! tensen nya..!! huhuhu~ 

ya Allah.. tlg la aku... Kau saja yg mmpu membantu... hurmmmm..

Tuesday, October 06, 2009

marriage

Actually masa agak singkat utk ain bercerita pasal topik ni... but i'll try my best utk mengeluarkan idea2 yg berkepuk dlm kepala otak ni dlm masa yg very da terhad... kalo tak da gangguan la... huhuhu~

what about marriage n y suddenly topik ni yg menjadi pilihan... pertama mgkin melambangkan diriku yg semakin dewasa w.pn ain susah nk terima hakikat tu... hahaha~ perasan mcm budak2 lg... still suka wat perangai tak senonoh... hehe... what evar la... ntah la.. ain pn tak pasti apa sbb nya tiba2 terpanggil utk berbicara tentang kawin... mybe bcoz of last night conversation with those few people i guess... 

so happy~


Hari ni rasa agak happy sbb selepas almost a month i dont get any news from that "buddy", tadi ain dpt chat meta ngn dia... alhamdulillah... w.pn sekejap ja n conversation kami mcm tergantung, tp dh cukup la for me... huhu~ i guess mybe line dia ada masalah kot... 

Pastu alhamdulillah sorg lg kwn ain dh selamat mendirikan rumah tangga... i wish them happiness dunia wal akhirah... so happy to know that... after all the obstacles they had to face, finally they were able to get married... alhamdulillah...  

Monday, October 05, 2009

just a story..


Sebenarnya aku malas nk update ari ni... tp rasa mcm ada yg kurang kalo tak menulis apa2 brg sehari... about the teacher yg mybe akn pindah sekolah tu, mmg dh confirm rupanya... cuma tunggu memo arahan perpindahan ja... huhu~ means that no more kelas PJK, no more kelas tambahan, n no more geografi... it such a relief for me since i dont need to study a lot of thing.. i should just focus on BM after this... but i'm gonna miss those kids... they are naughty, but also cute and lovely... i dont mind if they hate me for not being a good teacher... huhu~ this kind of feelings are some of the obstacles for me to be a strict teacher... i am the type that would hardly get angry.. 

Sunday, October 04, 2009

aku kecapik an... huhuhu~

Assalamualaikum.. 

guess what? ain baru ja siap siang ikan se bundle yg mak ngn abah baru beli tadi.. huhu~ kalo nk wat esok, confirm kelam kelibut ain jwb nya... sebelum tu wat kek batik yg rasa nya dah tak rupe kek batik sgt kot.. huhu.. nnti la kalo rajin ain amik gmba nya...  :D esok ada jamuan raya ckit kat sekolah.. selalu asek jadi tukang makan ja, so kali ni nk menyumbang la jgk kan... jgn ain lupa nk bawak menda alah tu esok dah... ain ni selalu kalo dh kalut nk p sekolah, serba-serbi terlupa... adeii... 

letih n ngantuk la plk rasanya... mcm nk tido ja terus... tp tetiba ada cita 24 la plk... one of my fav drama movie... 

Friday, October 02, 2009

Simple writing..

Assalamualaikum... :)

Dah dua hari nk update blog tp tak berjaya memupuk mood utk menulis... hehe~ berlegar-legar ja kt dlm kepala ni nk menulis tu, nk menulis ni.. tp dak gak tulis2.. :p

Minggu baru ni mcm2 hal gk la yg terjadi kat sekolah... ada murid yg hmpir bergaduh depan ckgu... yg best nya mmbe2 sekelas yg lain terdiam kejap, pastu smbung bising as if tak da pa2 yg berlaku... mashallah... dahsat tol budak2 ni... mybe sbb dh biasa sgt kot ngn situasi cmtu... rasanya kalo masa zmn ain sekolah2 dulu, mau tergamam dh tgk scene mcm tu... hehe... serius la, mengajar kt sekolah cina ni mmg dugaan btol.. nk dimarah-marah, bukan nya budak sekolah rendah... selamba badak ja budak2 ni nk mainkan ckgu dia... adoyai... tak sabar rasa nk tunggu cuti sekolah... huhuhu~
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~