...
topbella

Friday, May 28, 2010

...tears that cannot flow down...

This few days, ada sejenis luka yg telah aku benamkan jauh ke dasar hati seems to occurred again... mula-mula satu kenangan lampau yang pahit terimbau, aku masih mampu menelannya semula... tapi tiba-tiba hati aku dicalari dengan luka lain pulak hari ni yg langsung mengingatkan aku dengan luka-luka lain yg penah aku alami dulu... dan ia nya menyakitkan perasaan..

Friday, May 21, 2010

Subuh Jumaat yang menenangkan

 Assalamualaikum w.b.t...

Sekali lagi jutaan pujian buat Allahu Subhaanahu Wa Taala atas limpahan rahmatNya yg tak penah bertepian buat hamba2 Nya... alhamdulillah... tenkiu Allah... hanya itu lafaz yg mmpu aku keluarkan atas keringanan yg diberikan pada pg ini... hati gembira dan tenang dgn apa yg berlaku maghrib semalam dan Subuh hari ni... sgt100x bersyukur w.pn hari2 seterusnya aku tak pasti lg mcm mana...  dan aku PASTI akan turut berusaha utk menghargai segala pemberian Allah pada ku... inshallah... Allahu ma'ie, Allah nazhiri, Allah shahidi...

Thursday, May 20, 2010

guruh

Assalamualaikum....

Alhamdulillah syukur pada Allah Taala kerana masih lagi bernafas pada hari ini setelah mengalami ketakutan yg teramat semalam... huhu~ hujan sgt lebat semalam... pukul berapa tak sure la plk... tiga kali guruh berdentum dengan bunyi yg sgt100x menakutkan... hujan plk lebat turun mencurah-curah ke bumi... masa tu, tiba2 terlintas di kepala otak...

Friday, May 14, 2010

-losing again-

Assalamualaikum...

Sekali lagi aku diuji... tp aku bersyukur kerana aku yakin aku dpt melepasinya dengan hati yg redha... another lose... mungkin ini la didikan Allah pada hatiku... untuk merasa kosong pada kehilangan berbentuk duniawi... menerima segala ketentuanNya dengan penuh rasa kehambaan... menelan gundah dengan tenang sekalipun jiwa diamuk resah...

Wednesday, May 12, 2010

...guilty...

Emm... kenapa ya susah sgt nk menjaga diri agar terhindar dari fitnah... kalaupun org tak kisah, tp aku sgt la kisah dgn menda2 remeh temeh gini... (remeh ke..??? bg aku tak remeh la aku kisah.. huhu~).. salah aku sbb tak tegas ka, atau sbb keadaan yg mendorong..?? Ya Allah... tak suka, tak suka, tak suka..!!!!

Friday, May 07, 2010

Nak balik...!! :((






Ain nk balik kedah..!! huhuhu~ rasa serba salah plk bila abah call ckp mntak tlg belikan kepok lekor bila2 ain balik nnti... semalam pn ain tak tau la kenapa rasa berserabut sgt... as if something is going wrong... mintak-mintak mak ngn abah sihat2 ja... amiin...


 

Tuesday, May 04, 2010

My promise!

Few days ago, ain attend wedding feast one of my coursemate.. alhamdulillah diberi kesempatan utk menghadirkan diri walau pun pada awalnya ain agak reluctant utk pegi... tp mengingatkan yg menghubungkan silah tu adalah tuntutan agama, last minute ain decide utk ikut sekali ke sana...
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~