...
topbella

Sunday, August 29, 2010

mak dh makin maju...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Petang tadi mom call... she told me something yg susah la jgk nk diterima... huhuhu~ mak berjaya menjumpai teratak kecil anak dia ni... huh...! tak tau la whether it's a kinda of good news or a bad news...

bagus lah mak berjaya belajar pasal teknologi ni kan... happy for her... but still feeling unbelievable bila ada satu post yg aku tak bercadang nk memberi mak or abah bca, dh berjaya di baca oleh beliau... dan lebih aku tak percaya, mak jmpa sendiri address ke website nih... bunyi mcm something hidden ja bg aku...

Wednesday, August 25, 2010

aku wanita biasa..

ألسلام عليكم ورحمة ألله وبركاته

wanita aka perempuan... 

kejadian Allah yg sgt indah sebenanya sehingga diibaratkan wanita sbg perhiasan dunia... 

keindahan tu bernilai bila sukar didapati or so called as "rare"... analogi nya seperti berlian yg sgt tinggi nilainya dan org pn takkan pertikaikan kenapa nilai dia tinggi... why?? sbb suma org pn tau bukan senang nk dpt berlian nih... byk proses yg perlu dilalui dan kualiti pn tinggi....

Tuesday, August 24, 2010

kenapa ya.. + rindu...

ألسلا م عليكم ورحمة ألله و بركاته


kenapa ya... acapkali dalam kehidupan kita akan rasa sunyi, alone, dan perasaan2 yg seumpamanya...perasaan yg bukanlah mudah utk ditangani bagi aku... siapa yg suka utk bersendirian sepanjang fasa hidup dia..? aku tak percaya ada org yg blh hidup tnpa berkawan dgn sesiapa... plg tidak, dia perlu jgk berkawan dgn benda bukan hidup such as pokok, haiwan, etc.

Wednesday, August 18, 2010

sesat..! huhu~

ألسلام عليكم ورحمة ألله وبركاته


Short entry only... rasa mcm nk jgk cerita pasal kesesatan yg berlaku semalam... huhuhu~

Kemarin masa nk pegi keja, it's raining heavily... so ain decide utk drive ke tempat keja... konon2 nk amik jalan jelatek utk mengelakkan sebarang kemungkinan yg tak diingini (tak nak lmbat sampai..).. tapi nmpknya lain plk yg jadi... huhuhu~ i got lost... sesat smpai ke setapak, pusing2 smpai balik jalan tun razak... siap dh smpai masuk ke KL... perjalanan yg sepatutnya kejap ja, tetiba jadi sejam lebih... alhamdulillah tak kena denda pa2 ngn trainer... (~_~)

Monday, August 16, 2010

philosophy of my life...

ألسلام عليكم ورحمة ألله وبركاته

Nothing much to write... Saja nk menaip sesuatu kat sini... Rasa mcm dh lama ain tak berfalsafah pasal kehidupan... huhuhu~ 

hemm, bg ain yg bukanlah pakar dlm mehnah hidup ni, ain ada pandangan sendiri on how life shud be... apa pn  yg dihadapi, bg ain yg penting kena terus positif + optimistik + yakin selalu pada Allah... sbb kalo nk layan sgt negativity yg ada dlm minda, hati, etc. mmg kita akan terus rasa tak best la jwb nya... manusia perlu belajar mengenal kepahitan sebelum menghargai kemanisan... itu lumrah hidup... sama jgk mcm org yg berjaya tu biasanya adalah org yg dh berpuluh-puluh, or mybe dh beratus-ratus kali menempah gagal terlebih dulu... this is such a simple formula n simple calculation, isn't it..??

clueless entry

 ألسلام عليكم ورحمة ألله وبركاته


Tiba2 jadi clueless nak mulakan entry kali ni... setiap kali tergerak nk menulis pn, mesti disebabkan ada sesuatu yg agak mengganggu fikiran... i'm not sure how to say this... but it gives me trouble somehow in someway... ~sigh~

Tuesday, August 10, 2010

Ya Ramadhan...

السلام عليكم و رحمة ألله و بركاته


Ramadhan yg ku tunggu2 selama hampir dua bulan akhirnya tiba juga... Alhamdulillah kerana masih lagi berkesempatan utk menyambut nya pada tahun ini... sgt100x bersyukur..!
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~