...
topbella

Wednesday, October 27, 2010

alasan dan alasan..!

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


sedar tak sedar... this wud be my 100th entry in here... alhamdulillah diberi ilham oleh Allahu S.W.T. utk menumpahkan segala bicara di sini... sbg alternatif bg diri utk keluar dari kepompong keresahan yg tak bertepian... harapnya aku takkan menyalah gunakan Kalaam Min Qalbi dgn apa2 yg tidak sepatutnya... mohon dilindungi dari segala fitnah yg takkan pernah berakhir selagi aku masih bernafas di "sini"...

Monday, October 25, 2010


ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته



aku merindui suatu saat dan detik itu...
yg telah terlalu lama aku tinggalkan..
aku terlalu merinduinya..!!

mgkin kah akn tercapai impian dan harapan..
yg pernah aku lakarkan suatu ketika dahulu...
utk menjejak kaki ke sebuah daerah ilmu..
yg aku cemburu tatkala ia dimiliki oleh "mereka"..

Friday, October 22, 2010

headche~~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


emmm... just feeling like to write something in here.... kalau ikutkan tiap2 hari pn rasa mcm nk update how my life is going on.... cuma sometimes tu serius tak tau nk ungkapkan perasaan dan apa yg ada di minda dlm bentuk kata2... nk bercerita pot pet pot pet tu.... blh la ckit2 dgn my sis in law... hehehe~ but for sure will not go deep into my real emotion and feeling... manusia yg susah nk berkongsi ni (me myself) mmg tak upaya la... huhu~

Thursday, October 21, 2010

ketenangan dalam diri

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


few days i struggle with myself to be calm and happy again... hanging out with frens, sleeping, facebooking, etc... but still it feels like something is missing.... it's not that hard to know what's going on actually... it just....... kesibukan duniawi merenggut sedikit masa yg selama ni ada jgk aku peruntukkan utk DIA...

Thursday, October 14, 2010

fitrah diriku....

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


akhirnya..... aku mengikut jejak langkah mereka...
airmata yg aku pertahankan tumpah jua....

i don't know what happen yesterday... i felt so down that make me so depress dan akhirnya menangis... 

Tuesday, October 12, 2010

just blabbing....

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


we meet again in this lovely movely bloggie... hehe~

rasa cam nk mark down something today... alhamdulillah selepas cuti hari sabtu lepas, mmbe2 masuk keja dgn lebih bersemangat dari minggu lepas... keserabutan tu masih ada, yg hantar surat resign pn ada... tp baki2 yg tertinggal tu nmpk nya tak la down sgt mcm last week... sgt100x bersyukur padaNya... alhamdulillah~

Saturday, October 09, 2010

speechless...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


alhamdulillah berkat pertolongan Allahu Taala, aku dh berjaya menjadi seorang CSR... aku dah tak tau nk meluahkan rasa yg terbuku... jadi di sini aku kembali melakarkan bicara2 yg tak terungkap di bibir....

semalam merupakan hari pertama aku memulakan tugas secara rasmi... aku tak nafikan kerja aku kali ni agak mencabar, tp entah lah... mgkin bukan aku utk mengalah sebelum berjuang sehabis daya... mgkin kerana aku enggan dikatakan seorang yg lemah... sekalipun aku punya rasa ragu, tak yakin dan sebagainya... aku lebih senang utk pendamkan shaja dan lebih gemar utk maintain cool... huhu~
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~