...
topbella

Thursday, August 25, 2011

semangat yang hilang

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Semangat oh semangat, ke mana kau menghilang..? ya Allah.. Kuatkan aku..!! Otak dah tak da dengan jasad nih..bangun pagi-pagi sekarang dengan rasa kemalasan yang teramat. stress!!

apa yang pernah berlaku nampaknya akan berulang. tanpa aku sedari, aku sedang terkesan dengan ketidakstabilan emosi yang aku rasa. aku berusaha kuat to be ok. tapi performance dan hasil kerja aku menjadi bukti yang otak aku dah mula berterbangan lagi. just like once upon a time. 

Monday, August 22, 2011

Allah Maha Segalanya...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Something is missing in me within this few days. Jiwa seolah-olah hilang rasa. Jasad dan fikiran tak bergerak seiringan. Saat aku bersama Allah pun terasa seperti kekurangan sesuatu. Suddenly hati disentuh kembali dengan bait-bait lagu Maha Melihat dendangan Opick feat Amanda..

Monday, August 15, 2011

~Konflik rasa~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Nampak gaya bulan ni antara bulan terbanyak aku mengupdate blog. Lantak la. Bukan nak merepek yang bukan-bukan sangat pun. Just rasa nak meluahkan dan bercerita. Blog yang tak ramai pengunjung lagi pun. Haha. So I less care about the update. 

Tak tahu kenapa hari ni rasa ceria + happy + gembira ja. Walaupun in the same time letih sebab banyak call. Agak confuse dengan diri sendiri bila menjawab call dengan penuh bersemangat hari ni. Pelik! Well... Aku memang pelik pun. Haha. Agaknya gembira sebab perangai nakal tetiba keluar semalam. Maybe ada orang tak suka. Tapi aku suka. Biar la.. Walaupun padahnya mungkin aku kena telan sikit la. But it's ok. Aku kan dalam fasa menunggu. So lantakkan ja la.

Sunday, August 14, 2011

Janji Allah itu pasti

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Yupp..! Bertemu lagi kita di arena blog saya, Kalaam Min Qalbi.. ;)

Menulis ni perlukan mood (bagi saya la). So sementara mood tengah bercambah ni, baik saya lontarkan cepat. Peluang pun ada untuk menulis sebab tengah cuti dan berseorangan pulak. Alhamdullillah. Thanks Allah. :)

Saturday, August 13, 2011

Mensyukuri Cinta Nya

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

Alhamdulillah ke hadrat Allah yang Maha Pengasih lagi Penyayang.. Hari ni diberi sekali lagi peluang menghirup udara segar di tengah-tengah kota metropolitan yang penuh dengan kecelaruan. Hujan turun menjadi rahmat buat sekalian alam. Rahmat untuk aku juga rasanya. (^_^) Bersyukur sekali..

Wednesday, July 06, 2011

the way u look at life..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


tetiba rasa cam ada something nak share kat sini... hihi~ 

ada orang cakap ain tak matang dan kebudak-budakan.. hahahaha~ rasa nak gelak kuat-kuat ngan statement tuh... susah orang nak nampak ain ni tak matang.. alih-alih kat tempat keja sekarang, asek kena halau kononnya tak leh dengar cita hal orang-orang dewasa... hampeh! huhu...

Tuesday, July 05, 2011

hoping for a guidance..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Just as i expected.. sometimes apa yang aku rasa macam nak pecah kepala nak hadap, bila sampai masa dan waktunya tak lah seteruk mana pun... alhamdulillah pada Allah yang sentiasa memudahkan aku...

aku bersyukur dengan kehadiran kawan-kawan yang tiba-tiba saja muncul waktu aku rasa macam nak tersedak dengan apa yang berlaku.. semuanya seolah-olah nak mengingatkan aku yang aku tak pernah sendiri.. Allah ingatkan aku yang aku masih ada kawan-kawan dan keluarga yang perlu aku hargai.. walaupun hadirnya cuma sekejap, tapi cukup untuk menyuntik semangat ke dalam diri... alhamdulillah..

Wednesday, June 08, 2011

mood sensitip

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


camana nak buat ni ya... mood sangat mudah tersentuh sekarang ni.. saya nak cuba kawal dengan sebaik mungkin sebab ini cuma sementara ja... i know it... tapi masalahnya.............. orang tersilap keluarkan statement sikit ja, saya dah terus tersentap kat hati ni haa.. tak simpan, langsung tak.. sebab tau menda tu tak perlu amik hati pun.. cuma perasaan ni nak tersentuh jugak... 

fitrah menjadi seorang wanita.. bukan diminta untuk punyai perasaan sensitif yang datang entah dari mana-mana.. ada sesetengah lelaki yang menganggap perkara ni sebagai "mengada-ngada" dan menyalahkan perempuan sebab tak cuba control sensitip tu.. kononnya terlalu melayankan perasaan... you guys tak rasa, don't talk so much la i would say...

Friday, June 03, 2011

Rejab..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

Hari ni sekali lagi kita diberi kesempatan untuk bertemu dengan bulan Rejab. Bermaksud dah tak lama kita akan jumpa bulan Ramadhan pulak.. best nya..! semoga berkesempatan bertemu dengan Ramadhan tahun ni jugak inshallah.. amiin~


Salah fahaman yang ditekan masuk dalam kepala otak ni nampaknya masih lagi ada.. maklumlah kefahaman tu dah wujud sejak mula-mula ain kenal tentang puasa sunat Rejab, masa form 1 dulu nih... huhu~ maksud ain di sini adalah tentang fadhilat Rejab.. jadi terpaksa la mencari laman-laman sesawang yang menjelaskan tentang bulan Rejab yang sebenarnya sebagai peringatan kepada diri sendiri supaya tak beramal secara membabi-buta tanpa nas @ dalil yang betul...

Wednesday, June 01, 2011

loneliness

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


actually i prefer to update something happy in here.. but somehow the bitterness of life is beating the gladness that i felt recently... ~sigh~

dapat balik kedah and pergi kenduri kawin nadiya, sangat menerujakan saya.. semalam masih lagi dalam happy mode.. tetiba dalam sekelip mata mode tersebut telah bertukar... salah aku kah yang terlalu mengambil serius..??

Monday, May 23, 2011

tiada kata yg bisa membahasakan rasa

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


saya sgt terasa ingin menangis... 

Ya Allah.. sabarkan aku dgn apa yg aku tidak kuat menghadapinya.. (T_T)

entah bahasa apa yg blh aku gunakan utk menggambarkan rasa yg ada di hati saat ini... bukan mudah utk kekal positif dlm keadaan persekitaran yg penuh dgn negativiti... aku letih + muak + penat..! sgt terasa lelah utk berfikir tentang org lain yg entah bila penah fikir pasal aku... 

Tuesday, May 10, 2011

mata = 'ainun = eye

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Cahaya mata.. nama yg menjadi pilihan mak untuk anakanda nya yg ke-4 ini... pernah dulu selak2 buku pilihan nama2 yg baik utk ank.. mata itu bermaksud sesuatu yg amat berharga... kata org, nama akn mempengaruhi keperibadian seseorg... i guess so...

pernah satu ktika aku berusaha agak keras jgk utk memanfaatkan sebuah nama ini yg telah mak bagi.. aku cuba mencari kaitan peribadi yg aku miliki dgn nama yg tertera dlm surat beranak... in the end, yup... nmpknya mcm mmg ada pertalian... cth mudah, aku ni mmg jenis yg lebih suka memerhati dlm byk perkara... perhatikan org, sikap, sesuatu kejadian, etc.. memerhati secara zahir mahupun secara tersirat...

Tuesday, April 19, 2011

Diam..! dan mujahadah....

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Hari ni terasa nk bercakap tentang diam... tadi scrolling blog, baru perasan thn ni ain tak da byk sgt entry... bukan apa, nk elakkan entry yg hanya bercerita kosong tnpa sebarang faedah yg blh dipetik... huhuhu~ mgkin faktor masa dan persekitaran turut sama memainkan peranan.. but it's ok.. that's not the main point...

Sunday, April 17, 2011

sendiriankah sy..?

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

pertama sekali sykur ke hadrat Allah Taala yg masih memberiku ruang dan peluang utk meng'update' teratak kecil ku ini...

baru semalam sy terasa sgt lonely yg teramat.. mgkin kerana  kesihatan yg kurang memberansangkan ditambah dgn tiada sesiapa yg dpt ku kongsi rasa... but as usual... maintain macho depan org, as if nothing affecting me by now...

Sunday, April 03, 2011

rasa nak merepek...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


bila anda rasa serabut~ tulislah blog..! bila anda rasa serabut~ marilah kita menulis~ supaya hati lebih tenteram..! yeay2..!!

adaptasi daripada lagu.. bila anda rasa gembira tepuk tgn... clap~ clap~

~deep sigh~ 

perasaan sy kurang tenteram nih... mgkin sbb dh lama tak mengingati my super duper Khaliq kot... cmpur lagi dgn mainan perasaan yg menggeletek-geletek hati yg dh resah semacam nih... serabut..!

Tuesday, March 29, 2011

janji untuk ditepati, bukan untuk dimungkiri

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


holla..!! hehe~ bertemu lagi kita di arena kalaam min qalbi... :p 

ada something yg ain dh lama sgt rasa nk tulis tp tak tertulis-tulis... huhu~ tentang janji... something yg kira agak sensitif la utk ain sebenanya... mgkin sbb ain jenis yg tak suka nk bg harapan atau jnji utk menda yg ain tak yakin ain blh laksanakan... attitude yg menyakitkan hati sbb tak penah nk memberi jawapan yg meyakinkan... well... what to do??? ^_^

kawin dan kawin dan kawin~~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

huhu~ just look at the title.... nice kan?? hehe... lama2 menyepi, tup2 keluar ngn entry post cmni... mmg mantap beb la jwb nya... :p

well... bulan mac 2011 ni nmpknya ramai plk la mmbe2 yg consider rapat yg mengakhiri zmn bujang mereka... thn 2011 ni pn dh ramai dh ni beratur nk hantar kad jemputan... alhamdulillah~ sykur ke hadrat Allah yg memudahkan jodoh buat teman2 ku tercinta ini... itu tak cmpur lagi dgn berita2 gembira mmbe yg dh selamat menjadi mak n bapak org...

Sunday, February 27, 2011

another sweet memories

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


dh lama kan ain tak taip apa2 kat sini..?. bukan masalah masa... tp kelesuan kata2 utk menaip... hehe~ kata2 pn buleh lesu... believe it or not..! :p

hari ni dating ngn mmbe ain masa mtrix dulu kat mid valley... sgt best..! w.pn sebenanya ada sesuatu yg menimbulkan rasa terbeban kt hati ni... tp tak pa la... at least dpt jmpa kwn lama, mkn2, shopping, doing something which is so sweet for me... alhamdulillah sempat utk merasa happy dan ceria w.pn seketika cuma...

Friday, January 28, 2011

manisnya persaudaraan

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


remember few last entry... kisah ain balik kedah..?? hehe~ rasa mcm penting plk nk abadikan sebuah kenangan itu di sini.... 

last time ain balik kedah, 1st day tak da pegi mana2... just stay kt umah... on da 2nd day, agenda bertemu mereka yg kucintai memberi kenagan yg indah buat diri ini... sebenanya, tak dak satu pn perjumpaan dgn mereka yg takkan mendatangkan rasa bahagia dan gembira... hehe~

Thursday, January 27, 2011

menjadi dewasa..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


baru ja tadi ain ckp yg ain kena tido sbb dh lambat.. esok masuk keja awal... tp tetiba blogwalking kt page seorang sahabat membuatkan hati, jiwa, perasaan gagal menahan perasaan kagum terhadap dia... justeru, terasa la ingin mengupdate jgk sesuatu kt cni... 

nothing so important... nothing so ilmiah also... just....... terasa ingin menaip... 

bloggie new face

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


alhamdulillah... akhirnya berjaya jgk menyiapkan wajah baru kalaam min qalbi... hehehe~ well, selagi tak dpt yg puas hati, selagi tu la saya takkan berhenti... biarpun terpaksa menghabiskan berjam-jam meng'edit' html template yg asal... hanya utk memastikan wajah baru blog ini takkan dijumpai di ruangan blog yg lain... kembar yg tak seiras tu mgkin akn ada la.. but at least it won't be 100% same... :)

Thursday, January 13, 2011

balik kampung.. oooo balik kampung....

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


perkara pertama yg ada di hati tatkala menaiki kereta savvy abah.... indahnya perasaan menghirup udara di kedah... alhamdulillah~ sgt terasa kegembiraan balik ke rumah... mungkin sbb jiwa ni dh sgt100x memerlukan sedikit ruang waktu utk ketepikan tekanan yg dihadapi lately...

bukan la masalah yg besar... tp cukupla nk buatkan kepala otak saya ni berserabut... huhuhu~ ahh brg yg lepas, tinggalkan di KL sana nun... balik kedah nk kumpul kan semangat utk teruskan perjuangan bekerja nnti... so msti hargai masa yg tak sebanyak mana sgt ni...

Tuesday, January 04, 2011

another new phase begin...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Alhamdulillah ke hadrat Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... dgn izinNya dpt ain menjangkaui umur 25 pd tahun 2011 ini... walaupun secara teknikal nya lmbt lagi... huhu~

ini adalah entry pertama pada thn 2011... hurmmm~ something yg nk ain tulis dari semalam lg, tp tak berkesempatan... alhamdulillah mlm ni diberi sedikit kekuatan dan kelapangan utk menaip patah2 perkataan yg tak tau la berapa byk pnjg nya... hehehe...
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~