...
topbella

Wednesday, June 08, 2011

mood sensitip

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


camana nak buat ni ya... mood sangat mudah tersentuh sekarang ni.. saya nak cuba kawal dengan sebaik mungkin sebab ini cuma sementara ja... i know it... tapi masalahnya.............. orang tersilap keluarkan statement sikit ja, saya dah terus tersentap kat hati ni haa.. tak simpan, langsung tak.. sebab tau menda tu tak perlu amik hati pun.. cuma perasaan ni nak tersentuh jugak... 

fitrah menjadi seorang wanita.. bukan diminta untuk punyai perasaan sensitif yang datang entah dari mana-mana.. ada sesetengah lelaki yang menganggap perkara ni sebagai "mengada-ngada" dan menyalahkan perempuan sebab tak cuba control sensitip tu.. kononnya terlalu melayankan perasaan... you guys tak rasa, don't talk so much la i would say...

Friday, June 03, 2011

Rejab..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

Hari ni sekali lagi kita diberi kesempatan untuk bertemu dengan bulan Rejab. Bermaksud dah tak lama kita akan jumpa bulan Ramadhan pulak.. best nya..! semoga berkesempatan bertemu dengan Ramadhan tahun ni jugak inshallah.. amiin~


Salah fahaman yang ditekan masuk dalam kepala otak ni nampaknya masih lagi ada.. maklumlah kefahaman tu dah wujud sejak mula-mula ain kenal tentang puasa sunat Rejab, masa form 1 dulu nih... huhu~ maksud ain di sini adalah tentang fadhilat Rejab.. jadi terpaksa la mencari laman-laman sesawang yang menjelaskan tentang bulan Rejab yang sebenarnya sebagai peringatan kepada diri sendiri supaya tak beramal secara membabi-buta tanpa nas @ dalil yang betul...

Wednesday, June 01, 2011

loneliness

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


actually i prefer to update something happy in here.. but somehow the bitterness of life is beating the gladness that i felt recently... ~sigh~

dapat balik kedah and pergi kenduri kawin nadiya, sangat menerujakan saya.. semalam masih lagi dalam happy mode.. tetiba dalam sekelip mata mode tersebut telah bertukar... salah aku kah yang terlalu mengambil serius..??
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~