...
topbella

Thursday, August 25, 2011

semangat yang hilang

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Semangat oh semangat, ke mana kau menghilang..? ya Allah.. Kuatkan aku..!! Otak dah tak da dengan jasad nih..bangun pagi-pagi sekarang dengan rasa kemalasan yang teramat. stress!!

apa yang pernah berlaku nampaknya akan berulang. tanpa aku sedari, aku sedang terkesan dengan ketidakstabilan emosi yang aku rasa. aku berusaha kuat to be ok. tapi performance dan hasil kerja aku menjadi bukti yang otak aku dah mula berterbangan lagi. just like once upon a time. 

Monday, August 22, 2011

Allah Maha Segalanya...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Something is missing in me within this few days. Jiwa seolah-olah hilang rasa. Jasad dan fikiran tak bergerak seiringan. Saat aku bersama Allah pun terasa seperti kekurangan sesuatu. Suddenly hati disentuh kembali dengan bait-bait lagu Maha Melihat dendangan Opick feat Amanda..

Monday, August 15, 2011

~Konflik rasa~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Nampak gaya bulan ni antara bulan terbanyak aku mengupdate blog. Lantak la. Bukan nak merepek yang bukan-bukan sangat pun. Just rasa nak meluahkan dan bercerita. Blog yang tak ramai pengunjung lagi pun. Haha. So I less care about the update. 

Tak tahu kenapa hari ni rasa ceria + happy + gembira ja. Walaupun in the same time letih sebab banyak call. Agak confuse dengan diri sendiri bila menjawab call dengan penuh bersemangat hari ni. Pelik! Well... Aku memang pelik pun. Haha. Agaknya gembira sebab perangai nakal tetiba keluar semalam. Maybe ada orang tak suka. Tapi aku suka. Biar la.. Walaupun padahnya mungkin aku kena telan sikit la. But it's ok. Aku kan dalam fasa menunggu. So lantakkan ja la.

Sunday, August 14, 2011

Janji Allah itu pasti

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Yupp..! Bertemu lagi kita di arena blog saya, Kalaam Min Qalbi.. ;)

Menulis ni perlukan mood (bagi saya la). So sementara mood tengah bercambah ni, baik saya lontarkan cepat. Peluang pun ada untuk menulis sebab tengah cuti dan berseorangan pulak. Alhamdullillah. Thanks Allah. :)

Saturday, August 13, 2011

Mensyukuri Cinta Nya

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

Alhamdulillah ke hadrat Allah yang Maha Pengasih lagi Penyayang.. Hari ni diberi sekali lagi peluang menghirup udara segar di tengah-tengah kota metropolitan yang penuh dengan kecelaruan. Hujan turun menjadi rahmat buat sekalian alam. Rahmat untuk aku juga rasanya. (^_^) Bersyukur sekali..
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~