...
topbella

Monday, August 15, 2011

~Konflik rasa~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Nampak gaya bulan ni antara bulan terbanyak aku mengupdate blog. Lantak la. Bukan nak merepek yang bukan-bukan sangat pun. Just rasa nak meluahkan dan bercerita. Blog yang tak ramai pengunjung lagi pun. Haha. So I less care about the update. 

Tak tahu kenapa hari ni rasa ceria + happy + gembira ja. Walaupun in the same time letih sebab banyak call. Agak confuse dengan diri sendiri bila menjawab call dengan penuh bersemangat hari ni. Pelik! Well... Aku memang pelik pun. Haha. Agaknya gembira sebab perangai nakal tetiba keluar semalam. Maybe ada orang tak suka. Tapi aku suka. Biar la.. Walaupun padahnya mungkin aku kena telan sikit la. But it's ok. Aku kan dalam fasa menunggu. So lantakkan ja la.


HOWEVER, mood yang ok tadi suddenly tersentak kejap bila ternampak seseorang. Tak tahu kenapa but looking at the girl really make me feel something. Like tergugat maybe. Haha. Please la ain..! He's not even yours. So stop this! ok..??! 

Yeah.. Yeah.. I know he's not mine. But still hati nak rasa kind of jeolausy. What can I do..? Bukan boleh nak ditolak perasaan yang tetiba nak datang ni. Spontan ja rasa tu menyusup ke dalam hati. Tak sempat nak cakap apa-apa. Bila minda dah tersedar, senyum ja la kat diri sendiri. Kebetulan mood baik hari ni kan. Andai dia jodoh yang lebih baik untuk beliau, why not..?And plus, they will be working together on the same floor today. 

[Tension sebenanya. Haha. But trying my very best to look at it through a positive way. Tengah asah diri untuk jadi redha seredha-redhanya. Berat kot. Tapi kena jugak buat. Plus aku dah tekad kan. What ever makes the person happy, I'll be happy too! So keep your words ain. Please try your best to keep your words.]

I'm keeping my words la ni.. Tengah cuba sebaik mungkin ni tak nak menyusahkan orang, tak nak mempengaruhi apa-apa keputusan yang bakal dibuat. Tak nak kacau orang. Just nak happy ja. HAPPY..! Tau tak happy.. Chaiyok-chaiyok!!


Usually bila aku dah agak-agak weng ni... Hemmmmm. Akan bermula la perangai aku yang tersimpan kat celah-celah wajah yang baik ni. Anytime anywhere aku akan buat gila. Gila means sengal. Tengok ja la. Confirm karang aku tiba-tiba suka lebih. Happy lebih sikit. Senyum lebih. Semua lebih gula sikit la senang cerita. Yang aku tak pernah-pernah buat pun silap-silap aku buat. Petanda-petanda... Yang cuma aku ja kot yang tau maksudnya. Ha ha ha~

Ok ain. Tarik nafas dalam-dalam....  And............................ Let it go!!! Let it go...

Sabar itu indah and manis dear. HE's there watching for you even nobody knows. Dan perlahan aku bisikkan pada diri,

"I know HE knows. And that should be enough for me. As long as someone know."

Aku pejamkan mata mencari secebis kekuatan untuk tersenyum semula sebaik mata kubuka. Cukuplah DIA saja yang tahu.....

(^_^)    (^_^)    (^_^)   (^_^)   (^_^)    (^_^)   (^_^)    (^_^)   (^_^)   (^_^)   (^_^)  (^_^) 





0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~