...
topbella

Saturday, November 16, 2013

Wajah Baru untuk Penampilan Baru... ;)

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته



Holla readers! Last time menulis in March. And masa tu memang mati-mati ingat baru tinggalkan blog ni dalam setahun.. Tapi tadi, I took some moment tuk tengok balik my past writings.. And suddenly terasa macam...... Ok.... What the....?? Is that really me writing all those words..?? Ha.. Ha.. Ha.. How immature I was..... So I wonder, takkan la dalam tempoh setahun, besar sangat perubahan berlaku pada cara pemikiran aku nih... Then tertengok kat archieve sebelah kanan tu.. Eh..?? Entry untuk 2012 tak da langsung...!

Ok... I got it.. Last time masa menulis in March, memangla baru tinggal dalam setahun lebih ja.. After that, mood nak menulis tu dah tak datang-datang lagi dah.. Serius memang rasa tawar sangat.. Dah bajet macam nak deactivate balik ja blog, buat bagi private.. Almaklum la walaupun lama tak update, still accessible kan.. 


Tapi wallahua'lam entah macam mana, apa yang melanda hari ni.. Barangkali berkat bulan Muharram, berkat hari Asyura, rahmat hari Jumaat... Tetiba terasa macam ada something new about my momentum.. Nak explain pun tak reti macam mana.. Untuk berbulan-bulan yang lalu rasa macam ada benda tersangkut ja.. Cari jalan keluar tak jumpa-jumpa.. Hari ni..... Alhamdulillah, rasa lapang..! MashaAllah.. Sungguh la, tiada siapa yang mampu memberi pertolongan sebaik Allah... And of course, semua ni berkat doa mak yang tersayang jugak... ^_^

This is something I don't really expect to happen.. At least bukanla dengan cara tiba-tiba macam ni.. You know... Like virus yang tetiba sembunyi entah kat mana-mana, then tetiba muncul semula.. Virus menulis.. Hehehe~ 

Just see what happen.. Within one day, I decide to change my template.. Template Kalaam Min Qalbi yang lama tu rasa macam suram ja.. Tak ceria.. Baca balik post-post yang kebelakangan pun... Allah hai.... Semuanya entah apa-apa.. Cerita budak-budak ja semua.. 

Well sekarang dah besar.. Or lebih tepatnya dah makin tua.. 

Erkkkk..... 

Terpaksa la terima kenyataan walaupun macam tak best sangat kan.. Bak kata orang.. Dunia dah kata pergi, kubur dah kata mari... Dah tak da maknanya nak dilayan perasaan jiwang-jiwang karat tu dah.. Mungkin impact bergaul dengan orang-orang dewasa yang so-called professional kot.. Itu yang rasa macam tak leh terima sekejap baca my few last writing dulu... How childish I am.. Padahal masa tu dah.. What? 24? 25? Yeah.. Around that age la... Hohhhhhhhh~ Foolish diri ku ini pada ketika itu... And pretty emotional too.. 

Tapi.... kalau nak ikutkan.. Memangla aku ni macam tu pun sebenarnya.. Emosi entah apa-apa.. Hemmm.. Sejak bila pulak berubah ni eh?? Hehe... Mungkin sejak masuk 27 kot.. Fasa kehidupan dah mula berubah.. Priority nya dah berbeza.. Maybe.. That's the reason..

Whatever pun, kita tengok ja la nanti kay.. Whether si 'ain manisa' ni memang dah betul berubah.. Haha.. Aku ni almaklumla bukan boleh kira punya orang.. Mood berubah just in a blink of eye.. Mai sawan jiwang nak bermadah puitis tu kang, dia datang ja la.. Bukan kira bila and tempat.. *double jerk face*

Okla.. inshaAllah jumpa lagi in my next writing.. Kalau tak busy sangat, will be soon enough.. Cause I'm really already back into the lost-missing mood.. 

Chowwww~ (^_~)


Oh! By the way, lupa pulak.. Tengok tajuk post baru teringat.. Hahaha.. Ini kalau buat karangan zaman-zaman sekolah confirm boleh fail nih.. Cerita lari topik.. Keh.. keh.. keh.. Actually aku tak puas hati sangat lagi ngan new face Kalaam Min Qalbi nih.. Tapi boleh la daripada nak maintain yang dulu tu.. Sebab memang tak nak dah darkness punya aura.. Sekarang ni mood nak yang bright ja... Bright & sweet gitu.. Hehe.. So point nya nak kata, maybe tak cantik sangatla appearance my lovely blog ni sekarang since dia baru tukar wajah.. Kalau tuan ni agak-agak rajin nanti, akan di touch up la.. Bergantung pada kelapangan masa... .. :)

Okeyh.. Now the real chowwww..

Choww~ Adios~ 


0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~