...
topbella

Tuesday, January 26, 2010

almost drawn...huhuhu~

Assalamualaikum...

Ada satu story yg penting utk ain remark...  hari ni ujan mashallah punya la lebat nya tak tau nk kata... tersangkut kat umah sangkar tu lama la jgk... duduk kat tgh2 tasik mcm tu, dgn ujan bagaikan ribut, agak merisaukan la... takut tersangkut situ tak dpt nk naik darat... huhuhu~ jadi bila ujan dah agak2 surut, kami pn cepat2 la nk beredar dari umah sangkar tu... masa dok berjalan atas pelantar sangkar tu, tah cmna papan tu patah n one of my leg tersangkut kat celah2 ruang papan yg patah tu... n my body already fall down... muka ni sempat la mencium air sangkar tu...

Thursday, January 21, 2010

be positive...!

Assalamualaikum...

It's very important to be positive and to look everything from a positive point of view... first n for most, sebelum aku terlupa... my sis, Kak Shah call me this evening... glad to talk to her... n also at the very same time, Ummi Salmah msg gtau dia dpt posting kat Sarawak... both of them are gonna give birth within this year... alhamdulillah... i'm happy for them... moga Allah permudahkan segalanya utk mereka berdua... amiin...tak sabar nk dpt ank sedara sorg lg n also ank sedara angkat (mak dia bg ke tak aku nk jd mak sedara angkat anak dia, aku tak kisah..).. :p

Tuesday, January 19, 2010

someone i'm looking for..

Assalamualaikum...

On the way nk menulis entry ni, tiba2 tersembang kejap ngn atikah sharbani... n dia suggest this one book entitled "pemilik cintaku selepas Allah dan Rasul" hasil nukilan Fatimah Syarha... secara tetiba arah penulisan ain jadi berbeza dgn apa sebenanya yg nak ain karangkan mula2 tadi... tp still mmg ada kaitan ngn apa yg ain nk tulis... don worry... i search bout the book's info n indeed it shud be an interesting one... thnx Ya Ilahi kerana sntiasa memahami apa yg bermain di hatiku... setiap kali aku hmpir kehilangan arah, Kau pasti menghantar utusan utk menunjukkan aku jalan... regardless how bad my ibadah for U, U still always look after me with lots of YOUR love n care... Ya Allah...... Agungnya kasih Mu buat hamba2 Mu...

Monday, January 18, 2010

Apa lagi yg mungkin berubah?

Each time aku on9 dan ternampak sahabat yg sorg tu, hati aku msti terasa something... why should things turn this way? menyesal? utk apa aku nk menyesal? setiap yg Allah takdirkan tu pasti bersebab... dh tu..? i'm not sure either... i hate losing my fren no matter for what reason... ya Allah... tunjukkan la aku apa yg terbaik utk aku lakukan... amiin...

Sunday, January 17, 2010

feeling good... :)

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dlm 2 hari ni ain rasa lebih tenang n i dont know why that i felt so in peace... my previous post sound like terrible... but actually its not really that bad... :) mybe bila hari2 yg dilalui lebih bermakna, i felt better... mcm kemarin, dpt borak2 ngn pkcik syawal pasal ikan, i consider that as a knowledge... hari ni plk kira ada la keja utk dibuat menyebabkan kebosanan yg ain selalu alami tu decrease la...
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~