...
topbella

Saturday, February 13, 2010

bertabahlah....

Assalamualaikum...

So, kesudahan penantian bas ke Kajang pada 11hb yg lepas berakhir pada jam 1 pg... tak cukup dgn dugaan menunggu selama 3 jam, tayar bas pecah plk dah kt tgh2 jln... mashallah... tp syukur la perjalanan tu berjaya gak smpai ke destinasi pemandunya... huhuhu~ bukan destinasi ain... sedey gak la masa tu dgn keadaan kakiku yg tercedera, lg terpaksa jln ke sana ke sini... ikutkan logik n lembik badan, mmg rasa tak larat dh kot... silap2 leh KO kalo org lain yg kena lalui apa yg ain lalui tu... tp tu la... Allah bg tubuh badan, minda, mental suma sihat kat ain... jd w.pn perjalanan tu agk mencabar zahir+batin, still mcm tak effect sgt la pon... huhuhu~ sometimes i wish i can fall sick badly to rest for a while from this bz life... hurmmm~ tp pikir2 balik... Allah dh bg sihat, gatal nk sakit... org yg asek sakit sokmo tu plk, hope badan depa kuat... manusia..! cmtu dh la... tak reti2 nya nk bersyukur pemberian Allah... :p

Thursday, February 11, 2010

dugaan.. dugaan... Ya Allah...

By the time ain menulis post ni, ain ada kat perhentian bas Kuala Berang menunggu bas utk ke Kajang... sepatutnya bas ni bertolak kul 10 mlm... tp malangnya, 10.30 tadi baru dia gerak dari KT... Allahuakbar... stress  rasa!! tak tau nk ckp cmna la... dlm erti kata lain, ada lebih kurang sejam lagi nk kena tunggu kat cni... dh la badan pn rasa letih sgt ni... ngantuk gila2 dh... Ya Allah... sabar ja la... lemah tol bab kena menunggu lama2 gini... antara menda yg sgt menguji kesabaran ku... ain, ain... sabar2.... sesungguhnya sabar tu sebahagian drpd iman... ujian lagi utk aku Ya Allah... astaghfirullahal'azhim.....

Wednesday, February 10, 2010

aku, kerengga, dan jambu air

Assalamualaikum...

Hari ni nk cita pasal sebuah peristiwa yg menyebabkan ain tiba2 jadi terkenang dan terpikir beberapa perkara... pagi tadi sebelum g keja, mengait buah jambu air kat depan umah ni... kait ngan nah dua org... padahal lmbt dah pn masa tu.. hehe~
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~