...
topbella

Sunday, November 28, 2010

terpukul..!

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Speechless... apabila seorang junior mengetuk windows ym dan memberi hujah2 serta berkongsi artikel2 tentang tanggungjawab dakwah... ingin berkata-kata sesuatu, tapi semuanya hanya akn menjadi alasan... lebih baik diam dan menghormati pandangan beliau... itu lebih baik dlm perkiraan aku....

seorang da'ie takkan mengenal erti letih...
seorang da'ie takkan merungut dgn kesulitan yg terpaksa dihadapinya...
seorang da'ie takkan byk memberi alasan dlm menjalankan agamanya...
seorang da'ie akn melakukan segalanya demi Allah...
seorang da'ie pasti gentar dgn segala amaran yg ada dalam kitab Nya...
seorang da'ie akn push dirinya over the limit....
seorang da'ie takkan menjadikan jarak sbg alasan utk tidak melibatkan diri dlm jamaah...

masih ada lagi....

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Hurmm... apa plk la yg masih ada lagi ni kan? huhu~ just terasa nk catatkan di sini... tentang "dia"...

Semalam ain dpt call dari seorang customer yg namanya sama mcm "dia".. Kalau ikutkan dh hmpir 5-6 thn menda ni jadi kenangan... but somehow bila terlintas yg caller tu mgkin dia, degupan jantung tetiba jadi deras... of course yg call tu bukan "dia" la... tp somebody yg dlm lingkungan usia yg lebih kurang la rasanya...

Monday, November 15, 2010

seorang teman..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


semakin aku ingin menjauhinya..

semakin takdir menghampirkan aku padanya...
segala yg berkaitan dirinya...
tetiba terkaitan dengan diriku juga...
mungkin sudah masanya utk aku mengalah...
biar sejauh mana aku cuba mengelak..
namun andai jodoh antara kami sememangnya ada..
tiada apa mmpu ku lakukan utk terus mengenepikannya...

Saturday, November 13, 2010

vaada raha

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


hurmm~ lama tak layan cita hindustan... hari ni layan panggung sabtu kt tv3... tak tau la kot sbb ain tak tgk dari mula ka hapa... tp start drpd part yg ain sempat tonton, cita ni quite different... at least ada motif and have a good msg also... almaklumlah cita2 bollywood ni tak abih2 pasai cinta, tayang body sana cni, berebutkan harta benda, etc. But this movie vaada raha is different...

sinopsis cita nya ada sorg doktor nama duke chawla... accident n saraf tunjang cedera teruk menyebabkan dia lumpuh... rasanya la.. sbb masa ain tgk tu dia dh terlantar kt katil dan dh tak da semangat nk idop... one sweet boy appear in his life named roshan... he got a sister named roshni... he told that duke that his sister is suffering from cancer... this doctor actually is doing research on cancer also... everyday this sweet boy akn cerita pasal pemandangan di luar bilik doctor ni... yela sbb si duke ni kan tak leh gerak... kaki tgn suma lumpuh terus.... dr. duke ni dpt semangat utk terus idop pn sbb budak roshan ni... budak roshan ni yg selalu bg semangat dan keyakinan kt dia... watak budak ni mmg seorg yg sgt happy go lucky... diringkaskan kisah~ sebenarnya dia yg ada cancer... smpai ke sudah dia tak bgtau dr. chawla ni yg dia sakit... by the time dr. tu tau, roshan dh mati... sgt sadis..! but this movie realize me about few things...

Sunday, November 07, 2010

blank update..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

hampir seminggu bercuti dari internet-menet nih... just feeling so tired n nk tido ja... so today i'm here again in my personal space... 

as usual.. sebelum start menaip, a lot of thing bersarang dlm kepala tak sabar2 nk keluar... bila dh stat mukadimah, suddenly blank and need some time to be refreshed... husshhhh~

okey..

perkara pertama..

Monday, November 01, 2010

nota hati


ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Hati ku berdetak-berdetuk
tatkala ia disapa oleh suatu perasaan
perasaan yg aku sendiri tidak mengerti
bukan pertama kali aku disapa oleh nya
namun sapaan itu masih tetap mengganggu hatiku

acapkali dlm hidup yg ku lalui
aku menangisi perasaan ini yg hadir tnpa ku undang
sebuah harapan terbina tanpa ku pinta
dtg nya tidak ku jemput
perginya memberi tenang buat jiwa yg bergolak
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~