...
topbella

Friday, May 06, 2016

Di Sini Aku Kembali




ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Lama sudah "Kalaam Min Qalbi" ditinggalkan sepi.. Beberapa hari lepas terlintas suatu feed di FB, ada sebuah buku Arab namanya sama macam blog ni.. Teringat moment-moment melakarkan kata bicara di sini menzahirkan rasa yang terpendam, yang tersimpan di suatu daerah hati, yang tidak mampu diluahkan dengan kata-kata buat sesiapa..

Friday, July 31, 2015

Dia Yang Tetap Menerima Buruk Baik Ku..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Beberapa hari ni aku dalam keadaan emosi yang kurang menentu. Keadaan yang aku sendiri tak tahu apa puncanya. Sensitif lebih. Marah lebih. Touching lebih. Semua lebih.. Yang negatif-negatif pulak tu. Mungkin jugak sebab hubungan dengan Allah pun sikit terganggu dua tiga hari ni menyebabkan hati rasa tak tenang ja. Dihantui rasa berdosa dengan Rabb mungkin menyebabkan aku jadi tak keruan..

Wednesday, July 29, 2015

Time to change back my writing platform.. 29 Julai 2015..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Alhamdulillah akhirnya berjaya fining tune kan my bloggie arini.. Am thinking tuk kembali menulis di sini.. Tekanan lebih rendah berbanding menulis di FB.. Tapi untuk menutup terus akaun FB, FB adalah salah satu sumber untuk aku mendapatkan info semasa, tazkirah, peringatan harian, update kawan-kawan, etc.-etc.. Makanya untuk penulisan yang lebih personal mungkin ada baiknya untuk aku sekadar coretkan sahaja di sini..

Tuesday, November 18, 2014

Sekitar Soal Jodoh..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Morning bloggie! ^_^

Dah beberapa hari hati ni meronta-ronta nak menulis. Dan kebetulan hari ini macam agak berkelapangan. Ini pun menulis di office. Probability untuk pengawas penggunaan komputer dapat melihat aktiviti menulis ni pun sangat tinggi. Whatever la... It's not like I'm doing crime. Curi tulang pun tak jugak rasanya since keja yang memerlukan immediate attention or even just attention pun macam tak da. Or should I say, belum ada.. Hehe..

At the moment, I'm going through my life quite well. Ada semak, ada samun.. Macam biasa.. But of course I'll keep moving on. Selagi nyawa masih dikandung badan.. Gitew! Haha..

Sunday, October 19, 2014

Why giving up??

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Sometimes, life doesn't go as what we expect it to be.. And what make it worst is when in the difficult time, struggling all by yourself, you found that you are all alone to face it. Yes you may be surrounded with family and friends, those who you don't deny DO love you. But love is not equal to understanding. They may love you but they may not necessarily understand your situation. Who on earth could possibly know you in and out.. When you yourself may not know who you really are. 

Monday, September 29, 2014

I'm drowning...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


It's been a long time tak menjengah ke ruangan Kalaam Min Qalbi.. I miss this bloggie.. Perhaps environment sekarang remind me of who I used to be..

I'm basically quite lost now. Mencari sesuatu untuk mengisi hati yang ketandusan sesuatu.. Padahal hakikatnya kembali pada Allah adalah the only answer untuk mengatasi apa yang aku sedang lalui sekarang.. Something feels not right.. But I'm not sure what is it...

Saturday, November 16, 2013

Wajah Baru untuk Penampilan Baru... ;)

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته



Holla readers! Last time menulis in March. And masa tu memang mati-mati ingat baru tinggalkan blog ni dalam setahun.. Tapi tadi, I took some moment tuk tengok balik my past writings.. And suddenly terasa macam...... Ok.... What the....?? Is that really me writing all those words..?? Ha.. Ha.. Ha.. How immature I was..... So I wonder, takkan la dalam tempoh setahun, besar sangat perubahan berlaku pada cara pemikiran aku nih... Then tertengok kat archieve sebelah kanan tu.. Eh..?? Entry untuk 2012 tak da langsung...!

Sunday, March 31, 2013

I'm back..!

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

After more than one year, now here I am again in my beloved blog.

Don't know what happen to me.. Not even sure what is going on in me in this one year.. All I know I give up the only one thing that I hold with, ever since I'm in my secondary school - writing.....

Indeed I miss my bloggie. I just somehow lost the feeling. The soul is missing. And I couldn't bring my fingers to type anything anymore. 

I guess.... I changed a lot...

Thursday, August 25, 2011

semangat yang hilang

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Semangat oh semangat, ke mana kau menghilang..? ya Allah.. Kuatkan aku..!! Otak dah tak da dengan jasad nih..bangun pagi-pagi sekarang dengan rasa kemalasan yang teramat. stress!!

apa yang pernah berlaku nampaknya akan berulang. tanpa aku sedari, aku sedang terkesan dengan ketidakstabilan emosi yang aku rasa. aku berusaha kuat to be ok. tapi performance dan hasil kerja aku menjadi bukti yang otak aku dah mula berterbangan lagi. just like once upon a time. 

Monday, August 22, 2011

Allah Maha Segalanya...

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Something is missing in me within this few days. Jiwa seolah-olah hilang rasa. Jasad dan fikiran tak bergerak seiringan. Saat aku bersama Allah pun terasa seperti kekurangan sesuatu. Suddenly hati disentuh kembali dengan bait-bait lagu Maha Melihat dendangan Opick feat Amanda..

Monday, August 15, 2011

~Konflik rasa~

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Nampak gaya bulan ni antara bulan terbanyak aku mengupdate blog. Lantak la. Bukan nak merepek yang bukan-bukan sangat pun. Just rasa nak meluahkan dan bercerita. Blog yang tak ramai pengunjung lagi pun. Haha. So I less care about the update. 

Tak tahu kenapa hari ni rasa ceria + happy + gembira ja. Walaupun in the same time letih sebab banyak call. Agak confuse dengan diri sendiri bila menjawab call dengan penuh bersemangat hari ni. Pelik! Well... Aku memang pelik pun. Haha. Agaknya gembira sebab perangai nakal tetiba keluar semalam. Maybe ada orang tak suka. Tapi aku suka. Biar la.. Walaupun padahnya mungkin aku kena telan sikit la. But it's ok. Aku kan dalam fasa menunggu. So lantakkan ja la.

Sunday, August 14, 2011

Janji Allah itu pasti

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Yupp..! Bertemu lagi kita di arena blog saya, Kalaam Min Qalbi.. ;)

Menulis ni perlukan mood (bagi saya la). So sementara mood tengah bercambah ni, baik saya lontarkan cepat. Peluang pun ada untuk menulis sebab tengah cuti dan berseorangan pulak. Alhamdullillah. Thanks Allah. :)

Saturday, August 13, 2011

Mensyukuri Cinta Nya

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته

Alhamdulillah ke hadrat Allah yang Maha Pengasih lagi Penyayang.. Hari ni diberi sekali lagi peluang menghirup udara segar di tengah-tengah kota metropolitan yang penuh dengan kecelaruan. Hujan turun menjadi rahmat buat sekalian alam. Rahmat untuk aku juga rasanya. (^_^) Bersyukur sekali..

Wednesday, July 06, 2011

the way u look at life..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


tetiba rasa cam ada something nak share kat sini... hihi~ 

ada orang cakap ain tak matang dan kebudak-budakan.. hahahaha~ rasa nak gelak kuat-kuat ngan statement tuh... susah orang nak nampak ain ni tak matang.. alih-alih kat tempat keja sekarang, asek kena halau kononnya tak leh dengar cita hal orang-orang dewasa... hampeh! huhu...

Tuesday, July 05, 2011

hoping for a guidance..

ألسلام عليكم ورحمة ألله و بركاته


Just as i expected.. sometimes apa yang aku rasa macam nak pecah kepala nak hadap, bila sampai masa dan waktunya tak lah seteruk mana pun... alhamdulillah pada Allah yang sentiasa memudahkan aku...

aku bersyukur dengan kehadiran kawan-kawan yang tiba-tiba saja muncul waktu aku rasa macam nak tersedak dengan apa yang berlaku.. semuanya seolah-olah nak mengingatkan aku yang aku tak pernah sendiri.. Allah ingatkan aku yang aku masih ada kawan-kawan dan keluarga yang perlu aku hargai.. walaupun hadirnya cuma sekejap, tapi cukup untuk menyuntik semangat ke dalam diri... alhamdulillah..
Powered by Blogger.

About Me

My photo
I was born on 5 Muharram 1407.. sweet and cute lady~ haha~ just joking... common and moderate... a little servant of Allah.. love art... complicated~~